Политика на поверителност

Политика на поверителност – "МЕРКОМ" ЕООД

Ние, екипът на МЕРКОМ” ЕООД, се отнасяме с особено внимание към Вашата информация и лични данни и се ангажираме се да осигурим адекватна защита на личните данни, които ни предоставяте. Политиката ни за поверителност е съобразена с изискванията на новите Европейски правила за защита на личните данни (GDPR) и всички приложими нормативни актове.

Молим Ви да отделите време, за да прочетете настоящата Политика, която се отнася за информацията, която събираме, когато само посещавате нашия уеб сайт, и/или когато правите заявка за порчъка през уеб сайта; когато осъществявате достъп до личния си профил в платформата ни; през уеб или мобилното ни приложение; и/или когато когато разговаряте или си пишете с нашите служители и специалисти; или когато си взаимодействате с нас по друг начин.

Настоящата политика за поверителност дава яснота по отношение на вида лична информация, която събираме чрез нашия уеб сайт, платформа и мобилно приолижение и целите, за които можем да я използваме или предоставяме.

Нашата политика за поверителност накратко:

 • Никога, без Ваше съгласие няма да използваме неправомерно Вашата лична информация.
 • Никога няма да ви изпращаме нежелани съобщения по електронната поща, за които не сте се абонирали, с изключение на важни съобщения свързани с Вашата поръчка и съобщения, които са част от услугата, която Ви се предоставя
 • Ангажирани сме да пазим Вашата лична информация и да предприемаме мерки за обезпечаване на нейната сигурност
 • По всяко време можете да се свържете с нас във връзка с въпроси по отношение на нашата политика за поверителност и Вашите лични данни на имейл info@merkom.bg

Ние можем периодично да изменяме или актуализираме настоящата Политика за поверителност, без предизвестие. В такива случаи, актуалната версия винаги ще бъде достъпна на нашата Страница и, когато е уместно, ще бъдете уведомен/а за това по електронна поща. Моля, проверявайте за промени или актуализации на Политиката за поверителност. Датата на последната актуализация ще бъде отбелязана в края на настоящата Политика за поверителност.

Настоящата политиката за поверителност е достъпна на всяка страница на уеб сайта в долния десен ъгъл, както е и част от Общите условия на сайта.

При подаване на запитване за услуга от уеб сайта или мобилното приложение, от вас се изисква да попълните подробен въпросник, съдържащ лична информация, която е нужна, за да може специалистът да Ви предостави търсената информация. В случай че не ни предоставите тази информация, ние не бихме могли да придвижим Вашето запитване и няма да можем да Ви предоставим услугата.

Молим да имате предвид, че практиките, описани в настоящата Политика за поверителност, са приложими само за информация, събрана онлайн на нашия уеб сайти/или в нашата платформа и/или мобилно приложение. Те не се прилагат по отношение на информация, която сте публикували на страници, поддържани от други фирми или организации, към които нашият уаб сайт има външни връзки и препратки.

Случаите, в които събираме информация за Вас:

 1. Информация, която Вие ни предоставяте:

1.1. Когато правите запитване за поръчка на услуга през уеб сайта или мобилното приложение на „МЕРКОМ” ЕООД, ние събираме лична информация за Вас, включваща имейл, име, телефонен номер, която помага на нашите специалисти да Ви предоставят индивидуална услуга, както и да можем да се свържем с Вас, във сръзка с Вашето запитване.

1.2. Можем да Ви помолим да ни предоставите допълнителна лична информация, чрез имейл или в телефонен разговор, с цел да предоставим персонализирана и адекватна услуга.

2. Информация, която ние събираме за Вас

2.1. Когато посещавате нашия уеб сайт,мобилно приложение, или/и когато влизате в личния си профил в платформата ни, във връзка с Вашето посещение, ние може автоматчино да събираме информация като техническа информация, като Интернет протокол или IP адрес, логин информация, тип браузър, часова зона, операционна система и др. , устройство (персонален компютър, мобилен телефон или таблет), и друга техническа информация

2.2. Информация за Вашето посещение, време на престой, разгледани страници, телефонен номер от, който ни се обаждате и др.

Тази информация се използва, за да преценим доколко е привлекателен нашият сайт и да подобрим съдържанието и функционалността му. Ние не продаваме тези данни на трети страни.

 1. Информация, която получаваме за вас от трети страни

3.1. Информация, която получаваме за вас от подизпълнители и партньори, с които работим, за да предоставяме своите услуги и да поддържаме уеб сайта, платформата и мобилните си приложения.

Това са например технически подизпълнители, които поддържат и разработват уеб сайта , платформата и мобилното ни приложение, подизпълнители за приемане на плащания, рекламни мрежи, търсачки, лаборатории, куриерски компании, специалисти и други.

Ние събираме/ можем да събираме Вашите лични данни и информация по следните начини:

 1. Когато посещавате нашия уеб сайт, и/или платформа и или мобилно приложение
 2. Когато правите запитване през формата за контакти през уеб сайта ни;
 3. Когато се свържете с нас, или наш служител – по имейл или телефон;
 4. Когато изпратите личен въпрос към специалистите ни през личния си профил в платформата ни.
 5. Когато се регистрирате, за да получавате електронни бюлетини от нас;( За да се абонирате за нашия безплатен електронен бюлетин, е необходимо да ни предоставите единствено имейл адреса си. )
 6.  Когато сте заявили желание да получите информация или съдействие;
 7. Когато отговаряте на запитвания на „МЕРКОМ” ЕООД в процеса на обработка на Вашата заявка за поръчка на услуга през уеб сайта или във връзка с предоставяне на услуга от страна на „МЕРКОМ” ЕООД;
 8. Във връзка с проверката на подадената от Вас информация при заявка на поръчка;
 9. Във връзка с разследване на дейности, представляващи закононарушение или нарушение на правилата за използване на Страницата и платформата;
 10. Във връзка с всеки един раздел на сайта или мобилното приложение, където съзнателно и доброволно предоставяте лична информация и данни.

Когато ползвате уеб сайта на „МЕРКОМ” ЕООД или профил в социална медийна платформа като Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, Tumblr, YouTube, или Pinterest, или когато използвате Вашия профил в такава социална платформа или въвеждате идентификационни данни, за да се регистрирате на уеб сайта, ние имаме право да обработваме Вашите лични данни, които Вие сте направили достъпни на тази страница или чрез този профил, включително Вашите данни за достъп или потребителско име.

За какви цели събираме Вашата лична информация и данни:

Нашата основна цел при събирането на данни и информация е да персонализираме посещенията Ви на уеб сайта, в платформата и/или мобилното ни приложение, да изпълняваме поетите към Вас задължения, свързани с предоставяне на услугата, както и да Ви уведомяваме за промени в нашата организация и персонализирани услуги. В допълнение, ние обработваме Вашата лична информация и данни за следните цели:

 1. Да се свържем с Вас, в отговор на Ваше запитване през уеб сйата ни
 2. За обработване на Вашите заявки за поръчка на услуги, предоставяни от платформата и/или мобилното ни приложение
 3. За да Ви изпращаме уместна информация за Вашия профил в платформата ни, включваща съобщения свързани с услугата, информация за Вашия прогрес, възможност за директна комуникация със специалисти, предупреждения за сигурността и др.
 4. За да получим допълнителна информация, която ще помогне да Ви предоставим заявената от Вас услуга.
 5. 5. Извършване на статистически, демографски и маркетингови проучвания и анализи на потребителите на уеб сайта и платформата ни и техните модели на поведение;
 6. За Разкриване, разследване и предотвратяване на действия, които могат да са в нарушение на политиките ни, или да са незаконни;
 7. За да Ви информираме за промени в политиките ни;
 8. За да подобряваме, оптимизираме и персонализираме съдържанието на уеб сайта и услугите си. Възможно е например да активираме в нашите мобилни приложения функции, които са специфични за Вашата услуга.
 9. Можем да използваме събраните от Вас данни, за да Ви изпращаме съобщения по повод новини, нови статии, рецепти и актуализации на нашите Услуги, както и да Ви информираме за всички промоции, стимули и награди, които предлагаме ние и/или нашите партньори, освен ако не изберете да се откажете от такива съобщения. Можете да изберете да се откажете от получаването на такива съобщения като ни изпратите по имейл искането си за отмяна на това съгласие на info@merkom.bg Можем да продължим да Ви предлагаме услугите на „МЕРКОМ” ЕООД без тази допълнителна услуга.
 10. Можем също така да използваме събраната за Вас чрез „бисквитки“ и “пикселни маркери” информация, за да проследяваме и анализираме Вашето поведение при използване на нашите услуги, както и всички действия, имащи отношение към промоциите, стимулите и (евентуално) наградите във връзка с нашите услуги.

Използване на Вашата лична информация:

 1. До степен, до която е необходимо, може да разкриваме Ваша информация на трети страни, които изпълняват функции от наше име с цел предоставяне на поръчаната от Вас услуга, които трети страни включват различни специалисти, с които работим, куриерски фирми, лаборатории, технически и комуникационни платформи.
 2. 2. Освен това можем да споделяме информация, събрана за Вас, с трети страни, с които работим, за рекламни кампании, конкурси, специални оферти или други събития или дейности във връзка с нашите услуги, освен ако не изберете да се откажете от това. Можете да изберете да се откажете от получаването на такива съобщения като ни изпратите по имейл искането си за отмяна на това съгласие на info@merkom.bg. Можем да продължим да Ви предлагаме услугите на „МЕРКОМ” ЕООД без тази допълнителна услуга.
 3. Може да разкриваме събраната за Вас информация на трети страни във връзка със сливания, продажба на фирмени дялове или активи, финансиране, придобиване, ликвидационна разпродажба, ликвидация на цялата търговска дейност или на част от нея.
 4. Може да разкриваме събраната за Вас информация,

(I) ако разкриването е необходимо за спазване на приложимото законодателство или разпоредби;

(II) за да привеждаме в действие приложими правила и условия или политики;

(III) за да защитаваме сигурността и целостта на нашите услуги;

(IV) за да защитаваме своите права.

Във всички случаи ние винаги ще се грижим Вашата информация да бъде обработвана единствено във връзка с услугите и в съответствие с настоящата политика за поверителност и приложимото законодателство за защита на данните.

Непълнолетни лица

Съветваме всички родители и настойници да обучават децата си на безопасност и отговорност при предоставяне на лични данни в Интернет. Непълнолетните не трябва да предават лични данни на сайта на „МЕРКОМ” ЕООД и мобилното приложение, без разрешението на своите родители или настойници. “MЕРКОМ” ЕООД никога няма да събира лични данни, ако знае, че са на непълнолетни лица, нито ще ги използва по някакъв начин или разкрива на трети страни без разрешение.

Прехвърляне на информация зад граница

Възможно е да прехвърлим събрана за Вас информация на трети страни, действащи от наше име, като е възможно те да се намират в държави извън Европейското икономическо пространство („ЕИП“) или държави, които Европейската комисия счита, че имат подходящо ниво на защита на информацията. Тези държави е възможно да не предлагат същото ниво на защита на събраната за Вас информация. Въпреки това ние ще продължим да събираме, съхраняваме и използваме събраната за Вас информация в съответствие с настоящата Политика за защита на личните данни и Общия регламент за защита на данните (ОРЗД). „МЕРКОМ” ЕООД гарантира, че третите фирми/страни споделят информация само с онези организации, които осигуряват адекватно ниво на защита на данните и в съответствие с приложимото законодателство за защита на данните и при наличие на договорни взаимоотношения с такива страни.

Вие изрично се съгласявате с нашите информационни практики, включително със събирането, използването, обработването и предоставянето на Вашата информация и данни, както е предвидено в настоящата Политика за поверителност, както и с предоставянето им на филиали, доставчици на услуги или партньори, независимо от това от коя точка на света използвате нашия уеб сайт, платформа или мобиолно приложение (включително, но не само, България). Вие се съгласявате, че законите, другите нормативни актове и стандарти на държавата, в която се съхраняват и обработват Вашите лични данни и информация, могат да бъдат различни от тези на държавата, в която се намирате.

Ние няма да съхраняваме данните Ви за срок, по-дълъг от този, който е разумно необходим за предоставяне на избраните от вас услуги или се предвижда по закон.

Сигурност и защита на данните

Ние прилагаме различни защитни мерки, за да бъде вашата лична информация защитена. Използваме различни методи за криптиране, за да защитим важна потребителска информация, пренасяна онлайн. Защитаваме вашата информация и офлайн. Само служители, които трябва да извършат специфично действие имат достъп до лична идентификационна информация.

 1. Наш ангажимент е да се грижим за сигурността на събраната за Вас информация. Ние предприемаме разумни мерки, включващи административни, технически и физически процедури, за да защитаваме Вашата информация от загуба, кражба, злоупотреба, неоторизиран достъп, разкриване, промяна и унищожаване. Когато попълвате нашите въпросници, както и след като влезете във Вашия личен профил в платформата ни, цялата комуникация в интернет се защитава посредством Secure Socket Layer (SSL) технология със 128-битово криптиране с висока степен на сигурност.
 2. Тази висока степен на сигурност може да бъде ефективна само ако Вие самите прилагате определени практики за сигурност, включително никога и с никого да не споделяте данните си за вход във Вашия профил. Ако смятате, че данните Ви за вход във платформата ни, са станали чуждо достояние, можете по всяко време да промените своята парола през нашия сайт или през мобилното ни приложение, но трябва и незабавно да се свържете с нашия екип по поддръжка на клиентите, като опишете проблема на емейл info@merkom.bg.
 3. Прехвърлянето на информация посредством интернет не е напълно сигурно. Следователно ние не можем да гарантираме сигурността на Вашата информация, докато тя се прехвърля към нас. Всяко такова прехвърляне се извършва на Ваш собствен риск. След като получим Вашата информация, ние прилагаме строги процедури и структури за сигурност, за да предотвратим неоторизиран достъп до

Вашата лична информация и данни

Разкриване на Вашата лична информация

„МЕРКОМ” ЕООД се ангажира с прилагането на най-високите стандарти на етични и законови практики във всичките си дейности и защитата на личните данни на всички посетители на уеб сайта и клиенти на услугите. Освен в случаите, предвидени по-долу, ние няма да прехвърляме, било то безвъзмездно или срещу възнаграждение, както и да разрешаваме на никого извън „МЕРКОМ” ЕООД, достъп до или използване на Вашата лична информация.

Вие давате съгласието си Вашите лични данни да бъдат предоставяни на определени трети страни, в това число:

 • партньори, доставчици и подизпълнители на „МЕРКОМ” ЕООД за целите на изпълнение на сключен договор, по който „МЕРКОМ” ЕООД е страна (включително сървърни доставчици, които осигуряват услуги по съхранение на данните); и
 • Доставчици на услуги, които ни подпомагат в подобряването и оптимизирането на нашия уеб сайт, платформа и мобилно приложение. Тези трети лица са договорно задължени да пазят поверителността и сигурността на всяка лична информация и данни, събрани от „МЕРКОМ” ЕООД. Те нямат право да използват, продават, разпространяват или променят тази информация по никакъв начин, освен за целите на изпълнение на възложените от нас услуги.

Ние си запазваме правото да разкрием личните Ви данни и информация в случаите и при условията, предвидени в закона.

Бисквитки“ и „пикселни маркери”

На нашия уеб сайт и платформа и в нашето мобилно приложения ние използваме известен брой „бисквитки“ и пикселни маркери. „Бисквитките“ са малки файлове с данни, които се поставят на Вашия компютър, мобилно устройство или друго устройство, докато разглеждате нашия сайт или използвате някое от нашите приложения или уеб-базиран софтуер. Пикселните маркери са миниатюрни изображения или друг код за уеб-програмиране, който може да бъде включен в сайта и в съобщенията, които Ви изпращаме по имейл.

Може да използваме „бисквитки“ и пикселни маркери за следните цели: (I) за да персонализираме нашите услуги лично към Вас и да ги пригодим към Вашите нужди въз основа на Вашите предпочитания;

(II)за да направим работата на нашите сайтове и приложения по-ефективна;

 • за да проследяваме трафика към сайта и използването на приложенията за статистически цели и за да научаваме кои страници или функции потребителите намират за полезни и кои — не;
 • За да Ви разпознаваме, когато влизате във Вашия профил и за да Ви помагаме, когато си забравите паролата;

Някои „бисквитки“ може да не са свързани с „МЕРКОМ” ЕООД. Когато на нашия сайт посетите страница с вградено съдържание, например от YouTube или Facebook, на Вашия компютър може да бъдат записани „бисквитки“ от тези сайтове. Ние нямаме контрол над разпространението на такива „бисквитки“ от трети страни — за повече информация относно тези „бисквитки“ и техните политики за поверителност трябва да посетите сайтовете на тези трети страни.

„Бисквитките“ или пикселните маркери никога не предоставят възможност за достъп до друга информация за Вас на Вашия компютър, мобилно устройство или друго устройство, с изключение на информацията, която Вие сте решили да споделяте с нас.

Повечето браузъри автоматично приемат „бисквитките“, но Вие можете да промените настройките така, че „бисквитките“ да бъдат отхвърляни. Отхвърлянето на „бисквитките“, използвани от нашия сайт, нашето мобилно приложение или нашия уеб-базиран софтуер, може да Ви попречи да се възползвате от пълната им функционалност и е възможно те да не работят както трябва, когато ги използвате.

Ако не сте съгласни с това, че използваме „бисквитки“ и „пикселизирани маркери“, Вие трябва да ги деактивирате, като ги изтриете или като промените настройките за „бисквитки“ на Вашия компютър, мобилно устройство или друго устройство — или трябва да спрете да използвате услугите. Информация относно изтриването и управляването на „бисквитките“ е достъпна на www.aboutcookies.org.

Връзки към други сайтове

Ако последвате връзки на нашия сайт, които водят до сайтове на трети страни и които не са собственост на „МЕРКОМ” ЕООД, моля, имайте предвид, че тези сайтове имат свои собствени политики за поверителност. Ние не носим отговорност за тези политики за поверителност. Вие трябва да разгледате тези политики за поверителност и да се запознаете с тях, преди да споделяте каквато и да било информация за Вас на тези сайтове.

Вашите права

 1. Вие имате право, по всяко време, да ни поискате копие от Вашите лични данни, както и да поискате копие от личните данни, които сте предоставили. Ако желаете да получите копие от Вашите лични данни, моля пишете ни на следния адрес: кв. Левски, ул. 545/5 София 1000 или на имейл: info@merkom.bg, със заглавие “Заявка за достъп”.
 2. Вие, също така, имате право да оспорите коректността и пълнотата на Вашите лични данни и да поискате да бъдат коригирани съответно, като подадете писмено известие до info@merkom.bg, със заглавие „промяна на днни”
 3. Имате право да поискате достъп до Вашите лични данни, които съхраняваме, и винаги може да ни наредите да не изпълняваме някоя от процедурите за събиране, съхраняване или споделяне на информацията за Вас, както е описано в настоящата политика за поверителност. Ако поискате повече да не обработваме Вашите данни, е възможно повече да можем не можем да предоставяме услугите си.
 4. Имате право да поискате изтриването на Вашите данни. Не можем да продължим да предоставяме услугите на „МЕРКОМ” ЕООД, ако поискате изтриването на Вашите данни. Можете да поискате изтриването на Вашите данни по електронната поща на info@merkom.bg със заглавие „изтриване на днни”.
 5. Имате право на преносимост на данните: Имате право да поискате да предете данните си на друг администратор
 6. Ако не сте доволни, имате право да подадете жалба до съответния орган за защита на данните. „МЕРКОМ” ЕООД ще окаже пълно съдействие на такова разследване и ще се стреми да отговори на всички въпроси възможно най-пълно. Съответният орган за всяка държава може да бъде намерен на уебсайта на Европейската комисия: http://ec.europa.eu/newsroom/article29/item-detail.cfm?item_id=61208

Оттегляне на Вашето съгласие.

В случай че желаете да оттеглите съгласието си за по- нататъшно обработване на Вашите данни, по описания в тази Политика за защита на личните данни начин, няма да бъде възможно да продължите да използване нашите услуги и всички споразумения, сключени между Вас и „МЕРКОМ” ЕООД, ще бъдат прекратени.

Приложимо право

 1. Настоящата политика за поверителност се урежда и тълкува съгласно българското право.
 2. Настоящата политика за поверителност (включително, ако са приложими нашите Общи условия) представлява цялото споразумение между Вас и нас и отменя всички предходни споразумения, правила, гаранции и/или заявления до пълната, позволена от закона сила.

За връзка с нас

Можете да ни пишете, ако имате въпроси относно настоящата политика за поверителност, ако желаете да промените предпочитанията си, ако вече не желаете да получавате известия по електронна поща от „МЕРКОМ” ЕООД, или ако смятате, че „МЕРКОМ” ЕООД има невярна, неактуална или непълна информация за Вас, моля изпратете имейл на: info@merkom.bg

Или ни пишете на адрес: кв. Левски, ул. 545/5 София 1000

Ако не сте съгласни с настоящата Политика за поверителност, моля, не използвайте уеб сайта или не предоставяйте лични данни и информация, която би могла да се изисква за предоставянето на предлаганите услуги.

Последна актуализация: 10.11.2020